FLIR lanceert nieuwe Exx warmtebeeldcamera’s DM5E wanddiktemeter nu extra voordelig Voordeelbundels DMS Go+ wanddiktemeter Onafhankelijk softwarepakket voor ultrasone testinstrumenten
  • Helling
  • Flir
  • General Electric
  • Amplector
  • Metercare Kalibratie

Niet Destructief Onderzoek

NDO oplossingen voor inspectie en onderhoud

In een markt waar materialen steeds geavanceerder worden en componenten compacter is kwaliteit en herleidbaarheid van steeds groter belang. Het uitvoeren van metingen en beproevingen is daarbij de methode om kwaliteit aan te tonen en te optimaliseren. Daarbij heeft het uiteraard de voorkeur dat de beproevingsmethode niet destructief is voor het te testen materiaal. Het aanbod van KWx in apparatuur voor Niet Destructief Onderzoek is breed. Voor de merken binnen dit portfolio geldt dat ze markt leidend zijn in hun segment en volledige support geven aan KWx.

Op hoofdlijnen biedt KWx de volgende methoden:

De toepassing van deze technieken is breed. Een segment waar van oudsher veel NDO wordt toegepast is olie en gas waarbij op insluitingen, lassen en wanddikte in metalen wordt onderzocht. Uiteraard is het onderzoeken van metalen veel breder, zoals bijvoorbeeld assen van treinen en windmolens. Rondom de toepassing van metalen is PMI een methode voor het herkennen van de samenstelling van het materiaal.

NDO technieken vinden daarnaast hun toepassing in de groeiende toepassing van composiet materialen. Zowel ultrasoon als röntgen en CT kunnen worden ingezet als beproevingsmethode. Problemen zoals delaminatie, cracks en afwijkingen in de structuur kunnen worden geïndiceerd.

Ook voor elektronica en PCB’s is Niet Destructief Onderzoek de manier voor controle van ontwerp, productie en foutanalyse. Technieken zijn bijvoorbeeld thermografie, 2D röntgen of Computed Tomography (3D). Met hulp van software kunnen automatische testprocedures van productieseries worden uitgevoerd. Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld materiaal onderzoek en geologisch onderzoek.

USM Go+ UT instrument

USM GO+ compact UT instrument

De nieuwe USM GO+ brengt ultrasoon NDT inspecties naar het volgende niveau. Handzaam en zeer gemakkelijk te bedienen via het 4 punts keypad en de handige sneltoetsen.

Mentor UT by GE

Mentor UT voor corrosie inspecties

De Mentor UT combineert een hoogwaardige phased array taster met hardware die voorbereid is op de toekomst.

Helling penetrant & magnetisch onderzoek

Helling PT & MT

Voor het snel en vakkundig visualiseren van oppervlaktescheuren biedt Helling een compleet pakket aan oplossingen aan voor zowel penetrant als magnetisch onderzoek.

Mentor EM Eddy Current

Eddy Current inspecties: Mentor EM

De Mentor EM is een compleet uitgerust instrument, met voor te programmeren werkprocedures, voor het uitvoeren van inspecties op basis van Eddy Current technologie.

Computed Tomography (CT)

Computed Tomography (CT)

GE heeft een complete range aan CT-scanners die allen gekenmerkt worden door de uitstekende beeldkwaliteit die zowel door software als hardmarematige tools worden geoptimaliseerd.

Amplector NDT software

AMPLECTOR NDT software

Een onafhankelijk softwarepakket voor beheren, evalueren, visualiseren en rapporteren van inspectie resultaten en instrument instellingen voor ultrasone testinstrumenten.

Meer informatie over NDT producten

Verkoop Nederland
Telefoon: +31 (0)186 63 36 03
E-mail: ndt@kwx.nl

Verkoop België
Telefoon: +32 (3) 450 78 01
E-mail: info@kwx.be